Skip to main content

De Huisartsenpraktijk

Het team van huisartsenpraktijk Buchten biedt zorg op maat voor iedereen en volgens de gezamenlijke kernwaarden van de huisartsenzorg in Nederland (persoonsgericht, medisch-generalistisch, continu en gezamenlijk). Wij streven naar snelle toegankelijkheid van onze spreekuren en goede telefonische bereikbaarheid. Binnen ‘de wijk’ werken we nauw samen met de thuiszorg, de casemanagers dementie, de specialist ouderengeneeskunde en we hebben regelmatig contact met de fysiotherapeuten en psychologen in de buurt. In ons eigen team betrekken we elkaar regelmatig bij complexere zorgvraagstukken.

Daarnaast leiden we met veel plezier en in samenwerking met de Universiteit Maastricht jonge huisartsen op (we zijn een opleidingspraktijk). De huisartsen in opleiding zijn meestal een jaar lang werkzaam in onze praktijk.
Bovendien begeleiden we regelmatig doktersassistente stagiaires in de praktijk.

Openingstijden

Openingstijden praktijk

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 12:30
13:30 – 17:00
Tussen 12.30 en 13.30 uur is de praktijk enkel bereikbaar voor dringende zaken of spoed.

Telefonische openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 10:00
11:00 – 12:30
en van 14:30 – 17:00.

Spreekuren

Huisartsen

We werken met vier huisartsen in de praktijk. Mevrouw Nilwik en mevrouw Paulke zijn de eigenaren van de praktijk. Mevrouw Spiertz is de vaste huisarts in loondienst van de praktijk. Een dag per week helpt dokter Remmel, of een andere waarnemende huisarts, uit. U kunt zelf kiezen bij welke huisarts u een afspraak wilt maken. We streven er wél naar om patiënten zo veel mogelijk bij dezelfde huisarts in te plannen.

Aanwezigheid huisartsen

Dokter aanwezig op
A. Nilwik maandag, dinsdag middag, woensdag en donderdag
N.Paulke dinsdag, woensdag, donderdag ochtend en vrijdag
C. Spiertz maandag, dinsdag ochtend en vrijdag
R.Remmel donderdag
B. Duijsens huisarts in opleiding

Telefonische

consulten

Heeft u vragen aan de huisarts die u telefonisch wilt bespreken of wilt u bloeduitslagen of andere laboratorium- of röntgen uitslagen bespreken, dan kunt u via de assistente een telefonische afspraak maken bij de huisarts.

E-consulten

Naast een consult of telefonisch consult kunt u via het patiëntenportaal een e-consult aanvragen.

Visites

Als u door uw gezondheidsproblemen niet naar de praktijk kunt komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. De huisarts probeert dan tussen 13.00 – 15.00 uur bij u langs te komen.

Kraamvisite

Als er een nieuw gezinslid wordt geboren zal de assistente bellen om te feliciteren en te vragen of u een kraamvisite van de huisarts wenst. In sommige gevallen en als dit noodzakelijk is belt de kraamzorg voor een kraamvisite.

Assistentes

De doktersassistente is het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten. Zij luistert naar u en zal indien nodig aanvullende vragen stellen om in te schatten hoe en hoe snel wij u het beste kunnen helpen. De doktersassistente kan vervolgens een medisch advies geven of een afspraak inplannen.

Assistente spreekuur

Onze doktersassistentes hebben daarnaast een eigen verrichtingen spreekuur (dagelijks van 8.30 – 9.00 uur en 15.30 – 17.00 uur) en ondersteunen de huisarts bij de uitvoering van kleine ingrepen. Voor het verrichtingen spreekuur dient u telefonisch een afspraak te maken bij de assistente.

Bent u tevreden over de zorg, de assistentes en/of andere medewerkers in de praktijk dan kunt uw een compliment geven via onze complimenten box in de wachtkamer.

Verrichtingen doktersassistentes

Voor de volgende verrichtingen kunt u bij onze doktersassistentes terecht:

  • bloedprikken (alleen ’s ochtends van 8.30 – 9.00 uur)
  • meten van de bloeddruk (inclusief 30 minuten bloeddrukmeting)
  • aanstippen van wratten
  • verbinden van wonden
  • oren uitspuiten
  • hechtingen verwijderen
  • urineonderzoek
  • suikercontrole (na overleg met de huisarts)
  • het maken van een ECG (‘hartfilmpje’)
  • het doen van een longfunctieonderzoek
  • het meten van de bloedvaten in de benen (‘doppler’).

Praktijkondersteuning

Physician Assistant (PA) (in opleiding): Een PA is een zorgprofessional met een hbo-diploma in de gezondheidszorg en minimaal twee jaar werkervaring, gevolgd door een Masteropleiding tot Physician Assistant (MPA). De masteropleiding tot PA is duaal. Dit houdt in dat studenten tijdens de opleiding tegelijkertijd werken én leren. Onze PA in opleiding Renee van Halbeek volgt haar opleiding aan de HAN, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Zij ziet zelfstandig patiënten met laag complexe klachten onder supervisie van een van de huisartsen. Zij zal gedurende haar hele opleiding twee en een half jaar bij ons in de praktijk werkzaam zijn. Renee is aanwezig op dinsdag en vrijdag.
Praktijkondersteuner (POH) somatiek: Onze POH controleert en volgt de patiënten op met chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol en COPD/astma. Ook voor hulp bij stoppen met roken kunt u bij haar terecht.
Praktijkondersteuner (POH) ouderenzorg: De POH ouderenzorg draagt zorg voor de oudere, kwetsbare patiënten vanaf 75 jaar. Zij bezoekt de patiënten vaak thuis, regelt en coördineert samen met de huisarts de nodige zorg.
Praktijkondersteuner (POH) GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg): In onze praktijk kunnen patiënten met psychische klachten terecht bij de psychologe. Zij zal afhankelijk van de complexiteit van de klachten de patiënt zelf begeleiden of indien nodig verwijzen naar een andere zorgaanbieder of zorgverlener.
Maatschappelijk werk (Partners-in-Welzijn): Om de week is Suzan Scheepers aanwezig om u te ondersteunen en handvatten te bieden bij problemen in het sociale domein. U kunt via de assistente een afspraak bij hem maken.

Aanwezigheid

Praktijkondersteuner Functie aanwezig op
Renee van Halbeek Physician Assistant in opleiding dinsdag en vrijdag
Claudia Cuijpers POH Somatiek woensdag, donderdag en vrijdag
Katrien Mennes POH GGZ maandag, dinsdag en vrijdag